Nieuws

Guardiola treft oude bekende in Champions League: 'Ze lachten en huilden samen'

Guardiola treft oude bekende in Champions League: 'Ze lachten en huilden samen'

26-04-2022 14:45

Manchester City ontvangt dinsdagavond Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Pep Guardiola treft in de kraker onder meer David Alaba: de twee kennen elkaar goed van hun tijd bij Bayern München. 

Guardiola was tussen 2013 en 2016 trainer bij Der Rekordmeister en nam Alaba onder zijn vleugels. De band tussen de trainer en verdediger was bijzonder, weet voormalig Bayern-perschef Markus Hörwick. 

"Hij was als een vader voor hem", zegt Hörwick over Guardiola en Alaba in gesprek met Kronen Zeitung. Soms was hij streng, zodat Alaba er beter van werd, maar Pep knuffelde hem ook heel vaak. Ze huilden samen en ze lachten samen." Alaba was tussen 2011 en 2021 actief bij Bayern, maar de Oostenrijker vertrok vorige zomer transfervrij naar Real Madrid. 

Op 4 mei is de return van het tweeluik. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Liverpool en het verrassende Villarreal. Op 28 mei wordt de finale van het miljardenbal afgewerkt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!