Nieuws

Sneijder kraakhelder: 'De beste man van het veld, hij doet alles zo simpel'

Sneijder kraakhelder: 'De beste man van het veld, hij doet alles zo simpel'

20-10-2021 09:40

Wesley Sneijder komt superlatieven tekort voor het optreden van Steven Berghuis tegen Borussia Dortmund. Volgens de analist van RTL 7 was de Ajacied by far de beste man van het veld. 

De recordinternational ziet dat de keuze voor Berghuis boven Davy Klaassen goed heeft uitgepakt. "Berghuis is de beste man van het veld. Hij staat steeds op de juiste positie, tussen de linies. En als hij de bal krijgt, dan versnelt hij het spel", licht Sneijder toe. "In de eerste helft verloor hij geen bal. In de tweede helft de eerste keer, in de 63ste minuut. We hebben daar nog speciaal op gelet. Hij doet alles zo simpel, met één keer raken. Bovendien, het is niet alleen een tikkie breed of terug. Hij creëert ook heel veel. Het lijkt zo simpel, maar soms is simpelheid heel moeilijk."

Sneijder genoot in zijn totaliteit - met Berghuis voorop - dan ook met volle teugen van Ajax. "Dit was niet een van zijn beste wedstrijden, maar de állerbeste", geeft de voormalig Ajacied, die ook Klaassen goed zag invallen, aan. "Dat zorgt voor druk, maar hij (Klaassen, red.) gaat er geweldig mee om", besluit hij bij de zender.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!