Nieuws

Officieel: Araujo verlengt bij Barcelona en slaat Premier League-aanbiedingen af

Officieel: Araujo verlengt bij Barcelona en slaat Premier League-aanbiedingen af

26-04-2022 13:06 Laatste update: 14:36

Ronald Araújo heeft een overeenstemming bereikt met FC Barcelona voor een contractverlenging. De Uruguayaan blijft in Catalonië en tekent een contract tot 2026. 

Dat maakt FC Barcelona op dinsdagmiddag bekend. De verlenging van de centrale verdediger hing al enige tijd in de lucht, maar nu is het ook officieel. Araújo had meerdere lucratieve opties in de Premier League, maar is gelukkig in Spanje en wil zijn geliefde Barcelona niet inruilen voor een andere club. 

Het contract gaat gepaard met een ontsnappingsclausule van één miljard euro, is te lezen op de clubwebsite. Het contract wordt op vrijdag getekend en gevierd door de club. Araújo kwam in 2018 over van het Uruguayaanse Boston River en kwam bij het B-elftal van Barcelona terecht. In 2020 maakte hij de overstap naar het eerste elftal van de Blaugranas. De verdediger speelde dit seizoen 26 wedstrijden in de Spaanse competitie en was goed voor vier doelpunten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!