Nieuws

Driessen: 'Janssen en Van der Maarel wilden Ten Hag er al na een maand uit hebben'

Driessen: 'Janssen en Van der Maarel wilden Ten Hag er al na een maand uit hebben'

26-04-2022 11:20

Valentijn Driessen ontkent dat Alfred Schreuder informatie lekte aan De Telegraaf in de moeilijke beginmaanden van Erik ten Hag bij Ajax. Scheuder is in beeld om Ten Hag op te volgen bij Ajax en was destijds zijn assistent.

Driessen was maandagavond te gast bij Vandaag Inside en na afloop nam de chef voetbal van De Telegraaf met presentator Wilfred Genee het item In De Wandelgangen op. "Schreuder ons lek? Ik las dat ergens, dat jij dat had gezegd. Maar nee, echt niet. Wat zou zijn belang zijn?", aldus Driessen. De huidige trainer van Club Brugge had volgens de journalist geen belang bij een vertrek van Ten Hag. "Hij had zelf ook wel aan de bak gekund, ik denk dat hij dat helemaal niet nodig had."

De kritische verhalen kwamen volgens Driessen vooral uit de selectie. Ook bij FC Utrecht was dit het geval, meent Driessen. "Het lag veel meer aan de spelers, die waren ontevreden. Van de week sprak Wilco van Schaik bij NEC, die heeft hem natuurlijk naar FC Utrecht gehaald. Die zei ook: na een maand stond Willem Janssen – die nu een heel positief verhaal in The Guardian over Ten Hag heeft – voor de deur. Hij moet eruit. Mark van der Maarel ook: hij moet eruit. En zo was het ook met spelers van Ajax, ze moesten aan hem wennen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!