Nieuws

Van der Vaart ziet eigen shirt bij Copa-festiviteiten Betis: 'Vast niet gekocht'

Van der Vaart ziet eigen shirt bij Copa-festiviteiten Betis: 'Vast niet gekocht'

26-04-2022 10:16

Real Betis won zaterdag de Copa del Rey in Spanje en tijdens de festiviteiten dook uit het niets een shirt met rugnummer 23 en 'Van der Vaart' op. Rafael van der Vaart ziet de beelden bij Rondo en geeft commentaar.

"Dat ze hem niet aangevallen hebben…", lacht Van der Vaart. De oud-middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur speelde in het seizoen 2015/2016 voor de ploeg uit Sevilla, maar maakte niet al te veel minuten. "Dat moet een shirt zijn geweest dat ik een keer weg heb gegooid. Ik kan me niet voorstellen dat hij er één gekocht heeft."

De 109-voudig Oranje-international kon de hoge verwachtingen niet waarmaken bij Betis. "Ik ben natuurlijk half Spaans en mijn familie komt uit de buurt van Cádiz, dus ze verwachtten daar heel veel van me. En ik speelde gewoon slecht, ik was niet fit. Fantastische stad, maar dat was net het probleem…"

Van der Vaart heeft alle lof voor oud-ploeggenoot Joaquín Sánchez. De inmiddels veertigjarige (!) aanvaller maakte na de bekerwinst bekend er nog een jaar aan vast te plakken. De Spanjaard streek tegelijkertijd met Van der Vaart neer in Sevilla. "Bij mij zaten er vijfduizend mensen tijdens de prestentatie, bij hem zestigduizend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!