Nieuws

Mandekker kondigt Azzuri-pensioen aan: 'Ik ga op Wembley afscheid nemen'

Mandekker kondigt Azzuri-pensioen aan: 'Ik ga op Wembley afscheid nemen'

26-04-2022 08:09

Giorgio Chiellini is bezig aan zijn laatste wedstrijden in de nationale ploeg van Italië. De verdediger bracht het nieuws over zijn Azzurri-pensioen na de 1-2 overwinning van Juventus tegen Sassuolo.

Chiellini is met zijn 37 jaar oud niet de jongste meer. In gesprek met DAZN laat hij los waar hij zijn laatste Italië-wedstrijd wil spelen. "Ik ga op Wembley afscheid nemen van de nationale ploeg. Daar heb ik het hoogtepunt van mijn carrière bereikt, door het EK te winnen", geeft de verdediger tekst en uitleg. Italië bleek na een strafschoppenreeks te sterk te zijn voor Engeland. Op 1 juni 2022 spelen de Azzuri tegen Argentinië, die de Copa América wisten te bemachtigen.

"Ik wil graag afscheid nemen met een mooie herinnering", benadrukt Chiellini. "Het wordt honderd procent zeker mijn laatste interland." De mandekker liet tegenover het medium ook doorschemeren dat zijn Juventus-tijdperk niet eindeloos is en zijn einde nadert. Chiellini heeft een transfervrije status en kan rekenen op interesse vanuit de Verenigde Staten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!