Nieuws

Het is gevaarlijk om te zeggen dat het de gewoonste zaak van de wereld is

"Het is gevaarlijk om te zeggen dat het de gewoonste zaak van de wereld is"

26-04-2022 07:28

FC Twente maakt een goede indruk dit seizoen en heeft nog zicht op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. Eén van de spelers die de kar trekt, is Ricky van Wolfswinkel. Mocht de club uit Enschede alsnog de play-offs spelen, is het seizoen niet mislukt volgens de spits.

Van Wolfswinkel is voorbarig met zijn uitspraken over de prestaties van de club. "Ik vind het gevaarlijk om te zeggen dat we het de gewoonste zaak vinden dat we het nu zo goed doen", verklaart Van Wolfswinkel aan tafel ESPN. "Hier staan we allemaal wel heel nuchter in. Ik denk dat dat ook typerend is voor de mensen die in Twente wonen."

"We zijn het seizoen ingegaan om een play-off plek te pakken. Waar we nu staan ligt dan wel iets hoger", zegt de spits, die ook tevreden lijkt te zijn met een plek in de play-offs. "Dan zijn we ook niet gefaald, dat was gewoon de doelstelling."

Van Wolfswinkel kwam deze zomer over van het Zwitserse FC Basel en is flink op schot voor de Tukkers. Al vijftien keer wist de spits van onder meer Vitesse, FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City en Real Betis het net te vinden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!