Nieuws

Heitinga maakt bijzondere vergelijking: 'Ik heb met Robben gespeeld...'

Heitinga maakt bijzondere vergelijking: 'Ik heb met Robben gespeeld...'

26-04-2022 07:09 Laatste update: 07:11

John Heitinga heeft lopen smullen van het optreden van Mohamed Ihattaren in de 6-1 gewonnen wedstrijd van Jong Ajax tegen VVV-Venlo. De Nederlandse middenvelder van Marokkaanse afkomst wist binnen tien minuten tijd drie keer het net te vinden, maar zijn trainer loopt niet te hard van stapel.

Het was de derde keer dat Ihattaren vanaf het begin aan de aftrap verscheen bij Jong Ajax. In vier duels wist hij alweer vier goals te maken en twee assists te geven. "We weten allemaal hoe goed hij kan voetballen, maar hij moet nog wel wat stappen zetten om op Champions League-niveau te komen", stelt Heitinga bij ESPN. "We moeten hem de tijd geven, hij heeft dit soort wedstrijden nodig om ritme op te bouwen."

Dat Ihattaren een hattrick kon maken, ligt volledig aan hemzelf en niet aan de zwakke verdediging van de Limburgers, stelt Heitinga. "Ik heb met Arjen Robben gespeeld... Je wist wat hij ging doen, maar hij schoot ze er toch in. Dit soort jongens heeft het vermogen om uit te stellen."

Ook collega-middenvelder Naci Ünüvar looft Ihattaren, en was zelf ook goed voor twee treffers. "Iedereen weet wat hij kan. Zijn kwaliteiten komen vanzelf naar boven. Hij past uitstekend in het team. Hij helpt ons en wij helpen hem. Het is genieten. We weten wat we kunnen en ik denk dat het alleen maar genieten is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!