Nieuws

'Zirkzee wil niet terugkeren naar Bayern: veel interesse voor Nederlander'

'Zirkzee wil niet terugkeren naar Bayern: veel interesse voor Nederlander'

25-04-2022 19:11

Joshua Zirkzee is een smaakmaker bij RSC Anderlecht en wil voorlopig niet terug naar Bayern München, die hem verhuurt aan de Belgische club. Volgens de Duitse tak van Sky Sports is Robert Lewandowski de grote reden dat de Nederlander zijn zinnen niet zet op een terugkeer naar Duitsland. 

Zirkzee wordt dit seizoen verhuurd aan Anderlecht om speelminuten te maken. Onder meer door de aanwezigheid van Lewandowski kwam Zirkzee nooit aan genoeg speeltijd onder Der Rekordmeister. In België doet de Nederlander het naar behoren: in 32 duels was de aanvaller goed voor vijftien treffers en acht assists. Alles wijst erop dat Zirkzee het naar zijn zin heeft in België, maar volgens Sky is het talent de komende zomer niet meer bij Anderlecht te bewonderen.

Bayern verlangt ongeveer tien miljoen euro voor een permanente overname van Zirkzee en daar kan de Belgische club niet aan tippen. Het contract van Zirkzee loopt tot 2023 door bij Bayern. Zonder contractverlenging is de kans groot dat Zirkzee wordt vrijgelaten door de Duitse recordkampioen en er is al voldoende interesse voor de aanvaller. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!