Nieuws

Scholes haalt uit naar Arteta: 'Dat zouden ze niet moeten toestaan'

Scholes haalt uit naar Arteta: 'Dat zouden ze niet moeten toestaan'

25-04-2022 18:10 Laatste update: 18:11

Paul Scholes is fel van leer getrokken tegen Arsenal-manager Mikel Arteta. De Spanjaard was duidelijk gespannen tijdens de kraker tussen Arsenal en Manchester United (3-1) en betrok het publiek na het oneens te zijn met scheidsrechter Craig Pawson.

Pawson ging richting de VAR-monitor om een penaltymoment te beoordelen na een val van Bukayo Saka. Terwijl Pawson naar de beelden keek, betrok Arteta het thuispubliek met handgebaren. Volgens Scholes is het een oneerlijke manier om de scheidsrechter te beïnvloeden. "Het is een schok, natuurlijk. Ik vind het jammer wat Arteta doet", zegt de United-legende na de wedstrijd in gesprek met DAZN Canada

"Hij zou dat niet mogen doen", vervolgt Scholes. "Als je hem weer bezig ziet, gaat hij eigenlijk de menigte in om te proberen de scheidsrechter te beïnvloeden. Alle spelers om hem heen trouwens ook", benadrukt de Engelsman. Scholes ziet ook dat het niet goed gesteld is met United en ging onlangs met Jesse Lingard in gesprek. "Ik had onlangs een kort gesprek met Jesse en ik weet zeker dat hij het niet erg zal vinden als ik vertel dat de kleedkamer een puinhoop is", gaf de oud-middenvelder toe. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!