Nieuws

Wederom uitblinkende Dumfries maakt indruk bij Internazionale: 'Wie is Hakimi?'

Wederom uitblinkende Dumfries maakt indruk bij Internazionale: 'Wie is Hakimi?'

25-04-2022 16:05

Denzel Dumfries ontpopt zich bij Internazionale tot een absolute revelatie. De rechtsback scoorde afgelopen weekend in de topper tegen AS Roma. Mede daardoor won zijn ploeg met 3-1 van José Mourinho en co.

De Italiaanse media zijn lyrisch over de Oranje-international. Dumfries moest zich aanpassen in Milaan, maar is inmiddels onomstreden. De oud-PSV’er had met Aschraf Hakimi een voorganger van wereldklasse, waardoor de opvolging bij voorbaat al lastig zou zijn. Dumfries snoert met zijn spel echter de voorheen zo kritische Italiaanse media de mond.

'Hakimi leek een revolutie ontketend te hebben met zijn spel en leek onmisbaar. Maar een paar maanden later is er niemand meer die hem mist', schrijft La Gazzetta dello Sport. 'Wie is Hakimi?', vraagt het Italiaanse medium zich hardop af. Internazionale maakte met de transfers van Hakimi en Dumfries zo’n 45 miljoen euro winst. Een sprookjesdeal, oordelen de Italianen. 'Het leek geïmproviseerd, maar de transfers zijn voor heel Italië top gebleken.'

'Dumfries rent, duwt, verdedigt, scoort en vecht. En dat de hele tijd.' La Gazzetta haalt zelfs een opvallende statistiek aan. 'Sinds de dagen van Dennis Bergkamp en Wim Jonk hebben de Nerazzurri niet meer van zo'n productieve Nederlander genoten. Dumfries heeft al vijf goals en assists, cijfers die verrassend zijn.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!