Nieuws

Ongekende doelpuntendrift wordt beloond: Fulham-spits Mitrovic Speler van het Jaar

Ongekende doelpuntendrift wordt beloond: Fulham-spits Mitrovic Speler van het Jaar

25-04-2022 13:36

Dankzij de ongekende doelpuntendrift van Aleksandar Mitrovic is de Servische spits uitgeroepen tot Speler van het Seizoen in de Championship. Dankzij de doelpunten van de voormalig RCS Anderlecht-aanvaller promoveert Fulham na één jaar afwezigheid terug naar de Premier League.

De ereprijs wordt georganiseerd door Sky Bet. Zondagavond nam Mitrovic de prijs in ontvangst. "Het is een fantastisch seizoen, zowel op persoonlijk vlak als met het team. We hebben onze eigen stijl gecreëerd en het past perfect bij mij", reageerde hij op het gala.

Tot dusver staat Mitrovic na 43 wedstrijden op het één na hoogste niveau op het duizelingwekkende aantal van 41 doelpunten. De 27-jarige international heeft nog drie duels om zijn totaal verder op te vijzelen. Het naoorlogse record in het Championship staat op 42 doelpunten van Guy Whittingham.

Mitrovic weet wat hem te doen staat. "Iedereen praat over het reord, dus waarom zou ik het niet kunnen breken? Ik ga proberen om nog zoveel mogelijk te scoren." In de afgelopen jaargang in de Premier League kwam de Serviër tot slechts drie treffers. "Na het laatste seizoen was het moeilijk om weer terug te keren naar het Championship. We weten hoe moeilijk deze competitie is en toch hebben we ons ware gezicht laten zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll