Nieuws

Fraser reageert op vertrek bij Sparta: 'Deze optelsom was mij een stap te ver'

Fraser reageert op vertrek bij Sparta: 'Deze optelsom was mij een stap te ver'

25-04-2022 12:23

Henk Fraser heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Sparta via RTV Rijnmond. De oefenmeester hield de eer aanzichzelf nadat duidelijk was dat de beleidsbepalers op Het Kasteel van zijn assistent-trainer Aleksandar Rankovic afwilden. Van rancune is echter geen sprake.

Eerder besloot Fraser wel actief te blijven bij Sparta nadat technisch manager Henk van Stee noodgedwongen moest vertrekken. "Op een gegeven moment wordt het een optelsom en dit was voor mij een stap te ver", reageert de 55-jarige trainer bij RTV Rijnmond. "Ranko is mijn rechterarm, mijn beste wapen om het alsnog voor elkaar te krijgen om erin te blijven. Dat heeft te maken met professionaliteit en is voor mij de reden om te stoppen. Ik kon niet anders in relatie tot Ranko."

De regionale omroep weet dat de Servische assistent binnenkamers te boek staat 'als een dominant persoon die zich nogal eens negatief uitlaat'. 'Een aantal spelers had daar moeite mee en dat signaal bereikte de technisch directeur.' "Het is leuk om te zien hoeveel aannames er meteen gedaan worden", zegt Fraser sarcastisch. "Wij hebben met zijn tweeën gezeten en ik kan heel goed door één deur met Nijkamp. Het is duidelijk wat zijn standpunt is en ik heb er goed over moeten nadenken. Hij handelt in het belang van de club, dat kan ik alleen maar waarderen en respecteren."

Geen opzet bij Nijkamp
Toch denkt Fraser niet dat de handelswijze van Nijkamp een truc was om van hem af te komen als Sparta-trainer. "Dit is een samenloop van omstandigheden, die dingen komen nu bij elkaar. En dan kom je tegenover elkaar te staan en moet je een besluit nemen", legt hij uit aan de regionale omroep. "Ik heb geweldige jaren gehad, dit is de club geworden waar ik met mijn kleinkinderen nog terugkom. Hoe het nu loopt, dat is ook hoe het soms gaat in de sportwereld."

Fraser koestert de hoop dat de Rotterdammers ook zonder hem in de Eredivisie weten te blijven. "De buitenwacht vindt dat moeilijker dan ik, die zitten ook minder goed in de materie. Mijn spelers zijn superprofessioneel en ik heb ze ook gevraagd om het zo op te pakken. Het gaat om de club Sparta, dat moet ik beseffen en dat moeten zij beseffen. Daarom hoop ik dat het allemaal goed komt", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!