Nieuws

Willem II-spits dankt Tilburgse fans: 'Hun onthaal zorgde voor veel motivatie'

Willem II-spits dankt Tilburgse fans: 'Hun onthaal zorgde voor veel motivatie'

25-04-2022 11:09 Laatste update: 11:33

Willem II houdt dankzij Jizz Hornkamp uitzicht op een langer verblijf in de Eredivisie. De spits nam tegen Vitesse de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Hij denkt dat bij een nederlaag de Tricolores duur zou komen te staan.

Hornkamp moet Vangelis Pavlidis doen vergeten bij de Tilburgers. De Griekse aanvaller scoorde maar liefst 33 keer voor de degradatiekandidaat, voordat hij naar AZ vertrok. Zonder zege zou de strijd voor lijfsbehoud bijna onmogelijk zijn geworden. "Dat denk ik ook wel", reageert Hornkamp bij De Telegraaf.

"Deze zege is goed voor de spirit. Nu resten ons nog vier wedstrijden, vier echte finales", vervolgt hij. In de voorbije weken deelde Hornkamp in de sportieve malaise van Willem II en wist hij niet te scoren. Zijn goal zorgde voor opluchting. "Ik was nu alweer een tijdje op zoek naar een doelpunt. Ik leg mezelf die druk op, maar niet op een negatieve manier. In de gym en op het veld train ik op alles waarin ik me kan verbeteren."

Voorafgaand aan het duel werd Willem II opgewacht door supporters. Zij organiseerden een sfeeractie met vuurwerk en fakkels. "Als je dan zo onthaald wordt, dan geeft dat enorm veel motivatie", zegt hij tegen de ochtendkrant. Hornkamp denkt in de Eredivisie te kunnen blijven met de ploeg van trainer Kevin Hofland. "We weten waartoe we in staat zijn. Dat kwam er soms niet goed genoeg uit. Maar het is belangrijk dat je vasthoudt aan het plan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!