Nieuws

Flinke kritiek op toneelspelende Eredivisie-voetballers: 'Stop het Tadicisme'

Flinke kritiek op toneelspelende Eredivisie-voetballers: 'Stop het Tadicisme'

25 april - 08:56
0

Willem Vissers heeft in zijn De Volkskrant-column hard uitgehaald naar spelers die zich aanstellen op het voetbalveld. De journalist doet een oproep voor het invoeren van effectieve speeltijd. Daarbij verwijst hij naar het damesvoetbal, waar nog voornamelijk 'gewoon gevoetbald wordt'.

'Je zou ze willen smeken, de heren voetballers: hou op met dat aanstellerige gedrag. Het is misschien beter als iemand het beveelt', trapt Vissers zijn column af. 'Stop met doorrollen, blijven liggen, tijdrekken, het met de hand op het gras slaan van verzengende pijn, terwijl er niets aan de hand is. Stop het Tadicisme, naar de koning van de schreeuw, de man die vaak valt en altijd opstaat', vervolgt hij in de ochtendkrant.

Vervolgens brengt hij op dat er in de bekerfinale met PSV slechts vijftig minuten aan effectieve speeltijd viel de noteren, door de vele onderbrekingen. Een voorspelling volgt. 'Let daarom op, mannen, want de vrouwen komen eraan, zeg maar de normale wezens in de voetbalwereld.' De negentigduizend toeschouwers bij de dames van FC Barcelona - VfL Wolfsburg in de Champions League 'zagen nog iets van het zuivere spel, op en rond het veld'.

Vissers weet de reden waarom de situatie dusdanig is geëscaleerd. 'Dat heeft met geld te maken, en met ingeslepen gedrag. Kort na de slaapverwekkend voorspelbare titel van Paris Saint-Germain viel een mailtje in de box, over de productielijn rond het tiende kampioenschap. Petjes, shirts, terwijl de ploeg zich eindeloos zou horen te schamen als het kampioenschap niet was behaald. Doe het af met een bericht, die titel', kraakt hij de Parijzenaren tot slot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie