Breaking news

RTV Rijnmond: Steijn per direct opvolger van Fraser bij Sparta

RTV Rijnmond: Steijn per direct opvolger van Fraser bij Sparta

25-04-2022 08:43 Laatste update: 08:58

Maurice Steijn is per direct de nieuwe hoofdtrainer van Sparta, meldt RTV Rijnmond. De Haagse trainer zou aanvankelijk vanaf de zomer voor de groep staan op Het Kasteel, maar is na het opstappen van Henk Fraser per direct tot opvolger benoemd.

De regionale omroep weet dat Steijn de lastige klus krijgt om degradatie af te wenden. Met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie staan de Rotterdammers laatste met een achterstand van drie punten op de veilige vijftiende plaats. 

Zondagavond besloot Fraser op te stappen naar aanleiding van een meningsverschil over het functioneren van diens assistent-trainer Aleksandar Rankovic. Volgens technisch directeur Gerard Nijkamp moest de rechterhand van de 55-jarige trainer vertrekken om de selectie 'een nieuwe impuls' te geven in de strijd tegen degradatie. 

Met die lezing was Fraser het allesbehalve eens, waardoor hij besloot zijn biezen te pakken uit Rotterdam. Het was überhaupt al duidelijk dat de voormalig Oranje-assistent van Louis van Gaal volgend jaar niet meer voor de groep zou staan bij Sparta: onlangs tekende hij een driejarig contract bij FC Utrecht. Die verbintenis gaat in per 1 juli van dit kalenderjaar.

Volgens Dennis van Bergen, journalist bij onder meer het Algemeen Dagblad en Voetbal International, komt Fraser vandaag nog naar Sparta toe om afscheid te nemen van de spelers. Steijn begint per direct aan zijn nieuwe klus in Rotterdam. Jeroen Rijsdijk en Nourdin Boukhari worden zijn assistenten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!