Nieuws

Onbegrip over Ajax-belangstelling voor Schreuder: 'Ze zijn niet gered door hem'

Onbegrip over Ajax-belangstelling voor Schreuder: 'Ze zijn niet gered door hem'

25-04-2022 08:10
1

Willem van Hanegemen begrijpt niets van de vermeende belangstelling van Ajax in Alfred Schreuder. Naar verluidt willen de Amsterdammers de huidige Club Brugge-trainer als opvolger van de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag halen.

'Alfred Schreuder wordt hier en daar gepusht als opvolger van Ten Hag', steekt De Kromme van wal in zijn column in het Algemeen Dagblad. 'Geen idee waarom eigenlijk. Ontslagen bij FC Twente, eerder vertrokken bij Hoffenheim en na het vertrek van Ronald Koeman als assistent ook meteen weg bij Barcelona', somt hij op.

Volgens Van Hanegem moet er dan ook niet te zwaar getild worden aan de prestaties van de trainer in België. 'Bij Club Brugge gaat het redelijk, maar die club doet het daar altijd goed. Begrijp me niet verkeerd, Schreuder mag van mij best Ajax onder zijn hoede krijgen, hoor. Waarom niet? Maar de partijen die er belang bij hebben, doen net alsof Ajax gered is als hij komt.'

Van Hanegem denkt dat een eventuele komst van Schreuder parallellen vertoont met de huidige PSV-trainer. 'Zoals sommige mensen dat ook deden toen Roger Schmidt naar PSV kwam. Daar zien we nu eindelijk een beetje dat het gaat lopen, maar wel te laat om een zwalkend Ajax nog te bedreigen waarschijnlijk.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!