Nieuws

'Ten Hag maakte intern zijn onvrede kenbaar over gebrekkig aankoopbeleid bij Ajax'

'Ten Hag maakte intern zijn onvrede kenbaar over gebrekkig aankoopbeleid bij Ajax'

25 April - 07:34
0

Freek Jansen verwacht een rumoerige transferzomer bij Ajax. De hoofdredacteur van Voetbal International weet dat Steven Bergwijn nog altijd als kandidaat nummer één geldt om terug te keren naar de club waar hij als jeugdspeler actief was. Daarnaast verwacht hij dat Ajax op zoek gaat naar een nieuwe doelman.

Allereerst zouden de Amsterdammers kijken naar een nieuwe keeper, nu zeker is dat Andre Onana vertrekt en er nog geen duidelijkheid is over de toekomst van Maarten Stekelenburg. Van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch is het duidelijk dat ze na afloop van dit seizoen niet meer bij de regerend landskampioen voetballen.

Daarnaast ziet het ernaar uit dat ook Nicolás Tagliafico een transfer wil maken, waar het contract van Danilo afloopt. Brian Brobbey keert op zijn beurt terug naar zijn eigenlijke werkgever RB Leipzig. "Dat is ook naar voren gekomen in de evaluatie met Ten Hag, dat hij daarvan baalt", zegt Jansen over de rechtsbuitenpositie bij Ajax bij Studio Voetbal. "Dat ze Neres hebben laten gaan, in de veronderstelling: Bergwijn komt. Maar uiteindelijk schoot Bergwijn in die maand (januari, red.) de ene na de andere erin."

Toch sluit Jansen de komst van de Tottenham Hotspur-buitenspeler niet helemaal uit. "Bergwijn is nog steeds een belangrijke optie. Net zoals Wijndal als linksback een belangrijke optie is." Om financieel gezond te blijven, moet Ajax-spelers blijven verkopen. Alleen op basis van inkomsten uit sportieve prestaties, tv-gelden en recettes draaien de hoofdstedelingen verlies. "Als ze de titel pakken, pakken ze veertig miljoen aan Champions League-inkomsten. Maar daarnaast moeten ze elke keer weer richting veertig, vijftig miljoen aan transferinkomsten. Dus tel maar uit, voorlopig krijg je alleen voor Gravenberch geld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie