Nieuws

Update over Ajax-zoektocht in Studio Voetbal: 'Hij heeft uitstekende papieren'

Update over Ajax-zoektocht in Studio Voetbal: 'Hij heeft uitstekende papieren'

24-04-2022 23:42

Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen heeft in Studio Voetbal een update gegeven over de zoektocht van Ajax naar een nieuwe trainer. Zoals bekend verlaat Erik ten Hag na afloop van dit seizoen de Amsterdammers voor een dienstverband bij Manchester United. Volgens de journalist bestaat er geen twijfel over en moet Alfred Schreuder de nieuwe coach worden bij de koploper van de Eredvisie.

In het praatprogramma wordt de Ajax-clubwatcher gevraagd naar de voortgang van de zoektocht. "Het is in volle gang", reageert Jansen. "Ze willen er haast mee maken. Ook omdat veel zaakwaarnemers en spelers vragen: wie staat er volgend seizoen voor de groep?"

Het is geen geheim waar Ajax voor opteert, volgens hem. "Je merkt het wel dat ze echt voor een Nederlandse opvolger gaan. Daar heeft Schreuder (trainer van Club Brugge, red.) uitstekende papieren voor. Ze zien dat er in de selectie veel gaat veranderen en de technische directeur-functie van Overmars moet ook nog worden ingevuld."

Het is van belang dat de Ten Hag-opvolger er direct staat. "Ze willen iemand hebben die de club kent en niet te lang nodig heeft om te wennen. Schreuder heeft er anderhalf jaar gewerkt met Ten Hag. Huntelaar heeft met hem gewerkt en is heel positief over hem. Hij is één van de drie, samen met Hamstra en Van der Sar, die zich met de opvolging van Ten Hag bezighoudt", aldus Jansen.

Hell of a job
Pierre van Hooijdonk denkt dat de gloriejaren van Ajax mogelijk voorbij zijn. "Het is een hell of a job. Ten Hag heeft het fantastisch gedaan, maar hij laat niets achter waar een volgende trainer op kan voortborduren. Je moet als nieuwe trainer helemaal opnieuw beginnen", benadrukt hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!