Nieuws

Van Hanegem fileert Ajax: 'Hoop dat ze Manchester United niet afstemmen op hen’

Van Hanegem fileert Ajax: 'Hoop dat ze Manchester United niet afstemmen op hen’

24-04-2022 23:31 Laatste update: 25-04-2022 00:04

Willem van Hanegem is niet bepaald onder de indruk van de prestaties van zowel Manchester United als Ajax dit weekend. Door de minimale zege op bezoek bij NEC (0-1) blijven de hoofdstedelingen op de landstitel in de Eredivisie afstevenen. De Kromme fileert de Amsterdammers en noemt het spel onder meer 'bedroevend'.

United ging zaterdag pijnlijk met 3-1 achteruit op bezoek bij aartsrivaal Arsenal. Door de nederlaag is een plaats die Champions League-voetbal garandeert uit het zicht verdwenen. 'Om te huilen zo slecht', schrijft Van Hanegem in niet misverstane bewoordingen in zijn Algemeen Dagblad-column. 'Erik ten Hag moet de club daar nu redden, maar laat ze in Manchester dan momenteel alsjeblieft niet afstemmen op de Eredivisie, want hoe Ajax zich de laatste weken presenteert is ronduit bedroevend', ziet het Feyenoord-icoon.

Vervolgens gaat Van Hanagem nog een stapje verder en noemt hij Ajax 'de kampioen van de armoede'. 'Als er in het verleden eens een andere club kampioen werd dan Ajax, dan repten ze in de media altijd snel over de kampioen van de armoede. Als je de meeste punten hebt, ben je de terechte landskampioen, maar Ajax zakt echt door de ondergrens. Armoede wat mij betreft', formuleert hij cryptisch.

Onder de indruk van het werk van Ten Hag in Amsterdam is Van Hanegem dan ook allerminst. 'Het positieve gevoel is vooral gebaseerd op dat ene ijzersterke seizoen in de Champions League, toen Juventus en Real Madrid werden weggetikt in eigen stadion. Dat is alweer even geleden.' Ook de historische prestatie door alle zes de poulewedstrijden te winnen, imponeert hem niet. 'Daar heb je niets meer aan als je er vervolgens meteen tegen Benfica uit wordt gekegeld. En in de Eredivisie wordt het met de minuut slechter.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!