Wedstrijdverslag

AC Milan houdt hoop op Scudetto in leven dankzij extreem laat doelpunt

AC Milan houdt hoop op Scudetto in leven dankzij extreem laat doelpunt

24-04-2022 22:44

AC Milan heeft dankzij een extreem laat doelpunt de volle buit overgehouden aan het lastige uitduel bij SS Lazio: 1-2. Dankzij de overwinning blijft de hoop voor de Scudetto in leven. Zlatan Ibrahimovic maakte na een absentie van drie weken zijn rentree en gaf de assist op de winnende treffer.

Al vroeg in het duel kwamen de Milanezen op achterstand. Het was goalgetter Ciro Immobile die Lazio-lievend Rome in vuur en vlam zette door te scoren op aangeven van Sergej Milinković-Savić. Pas in de tweede helft wist AC Milan wat te doen aan de achterstand. Het was Olivier Giroud die als een duveltje uit een doosje de gelijkmaker binnen prikte. Lange tijd leek de wedstrijd onbeslist te eindigen, maar dat was buiten Sandro Tonali gerekend.

De Italiaanse middenvelder trof doel op aangeven van Ibrahimovic, die de bal panklaar voor hem neerlegde. Daardoor boekte AC Milan uiteindelijk een dikverdiende overwinning. Dankzij de overwinning bedraagt de voorsprong van de Rossoneri op de Nerazzurri twee punten. Aangetekend moet worden is dat de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij één duel minder speelde (32 om 33).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!