Nieuws

Kwakman denkt dat Ajax blunderde met transfer: 'Verrassing is stuk minder nu'

Kwakman denkt dat Ajax blunderde met transfer: 'Verrassing is stuk minder nu'

24-04-2022 22:11

Kees Kwakman weet waar het aan scheelt bij Ajax. Volgens de ESPN-analist hebben de Amsterdammers te weinig snelheid voorin, waardoor er steeds lastiger resultaten kunnen worden behaald.

Zaterdag kroop Ajax door het oog van de naald op bezoek bij NEC. Het was Brian Brobbey die zich ontpopte tot reddende engel door aan het einde van de wedstrijd het enige doelpunt van de middag voor zijn rekening te nemen. "Ze hebben totaal geen snelheid meer", zegt Kwakman bij Dit Was Het Weekend van ESPN.

"Davy Klaassen heeft natuurlijk nog wel zijn loopacties zonder bal, maar niet echt de pure snelheid. Steven Berghuis heeft het niet, Sébastien Haller niet en Dusan Tadic niet. Antony heeft dat eigenlijk als enige", vervolgt hij. Kwakman denkt dat Ajax goed gebruik had kunnen maken van David Neres, die afgelopen winter naar Shakhtar Donetsk vertrok. "Ze hadden hem dan nog altijd achter de hand, de verrassing daarin is nu wel echt een stuk minder."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!