Nieuws

Tuchel bevestigt vertrek van sterkhouder: 'We vatten het niet persoonlijk op'

Tuchel bevestigt vertrek van sterkhouder: 'We vatten het niet persoonlijk op'

24-04-2022 22:00

Aan de periode van Antonio Rüdiger bij Chelsea komt definitief een einde. De Duitse verdediger gaat zijn aflopende contract niet verlengen, waardoor hij na een periode van vijf jaar de deur in Londen achter zich dichttrekt.

Voorafgaand aan het met 1-0 gewonnen West Ham United kwam de bevestiging van het nieuws dat al wekenlang in de lucht hing. "Rüdiger zal vertrekken omdat we vanwege de sancties niet kunnen concurreren met de andere aanbiedingen", vertelde manager Thomas Tuchel.

Naar aanleiding van de warme banden die eigenaar Roman Abramovich met de Russische president Vladimir Poetin onderhoudt, werd besloten een hele reeks financiële beperkingen op te leggen aan The Blues. Tuchel koestert geen enkele wrok richting de afzwaaiende Duitse international. "We vatten het niet persoonlijk op. Het is zijn beslissing."

Sinds 2017 speelt Rüdiger zijn wedstrijden op Stamford Bridge. De mandekker staat naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona, Bayern München, Juventus en Real Madrid. De 29-jarige verdediger kwam in zijn vijf jaren bij Chelsea in totaal tot 196 officiële optredens.

Meer vertrekkers
Mogelijk vertrekken er naast Rüdiger nog twee vaste basisspelers op weg naar de uitgang. César Azpilicueta en Andreas Christensen beschikken eveneens over een aflopende verbintenis. Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt de Deen na afloop van dit seizoen naar FC Barcelona, waar de toekomstplannen van de Spaanse rechtsback nog ongewis zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!