Nieuws

Management Onana ontkracht geruchten: 'Hij is afwezig bij Ajax door twee redenen'

Management Onana ontkracht geruchten: 'Hij is afwezig bij Ajax door twee redenen'

24-04-2022 21:42

Het management van Andre Onana, Promoesport, heeft de berichtgeving over de Kameroense doelman ontkracht tegenover Mundo Deportivo. Onder meer De Telegraaf schreef dat hij op vakantie was gestuurd door Ajax, maar daar is geen sprake van. De keeper zou in zijn vaderland zijn om te werken aan het herstel van een blessure.

Voor de bekerfinale met PSV (2-1 nederlaag) besloot Erik ten Hag Onana te passeren en te kiezen voor Maarten Stekelenburg. Na de 2-1 zege op Sparta liet de Kat van Kameroen zich ontzettend kritisch uit over de Amsterdamse fans. De Spaanse krant stelt contact te hebben gehad met zijn management. 'Volgens Promoesport is Onana met toestemming van Ajax naar Kameroen afgereisd om een blessure te laten behandelen', valt te lezen in het artikel.

Daarnaast ligt er een privéreden ten grondslag aan de afwezigheid bij de Amsterdammers: een familielid zou zijn overleden, waardoor Onana in het Afrikaanse land verblijft. Naar alle waarschijnlijkheid komt de keeper dit seizoen niet meer in actie. Zijn contract verloopt op 30 juni van dit jaar en hij verkast vrijwel zeker naar Internazionale als vrije speler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!