Breaking news

'Fraser stapt per direct op bij Sparta uit solidariteit met weggestuurde Rankovic'

'Fraser stapt per direct op bij Sparta uit solidariteit met weggestuurde Rankovic'

24-04-2022 21:21 Laatste update: 21:53

Henk Fraser stapt per direct op als trainer van Sparta. De 55-jarige coach houdt het voor gezien nadat de clubleiding uitsprak afscheid te willen nemen van zijn assistent, Aleksander Rankovic.

Het nieuws wordt gebracht door zowel De Telegraaf als VoetbalPrimeur. Zij stellen over bronnen te beschikken die het nieuws bevestigen. In een eerder stadium maakte FC Utrecht bekend Fraser te hebben aangesteld als nieuwe trainer met ingang van komend seizoen, waar hij voor drie jaar heeft getekend.

Het was de verwachting dat de voormalig verdediger het seizoen gewoon af zou maken op Het Kasteel, maar aan diens periode bij de Rotterdammers komt een abrupt einde. De directe aanleiding tot zijn besluit is het voornemen van de club Rankovic te willen lozen. Door de rechterhand van Fraser te ontslaan zou er 'een impuls' worden gegeven aan de trainersstaf, zo schrijft De Telegraaf

Deze handelswijze was tegen het zere been van Fraser, waarop hij besloot op te stappen. Sparta moet dus met een interim-trainer in de Eredivisie zien te blijven. De club uit Spangen is hekkensluiter en kijkt tegen een achterstand aan van drie punten op de veilige vijftiende plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!