Opstellingen

Berghuis krijgt voorkeur boven Klaassen, Martínez en Antony terug in Ajax-XI

Berghuis krijgt voorkeur boven Klaassen, Martínez en Antony terug in Ajax-XI

19-10-2021 19:52 Laatste update: 19:53

Ajax begint dinsdagavond zonder Davy Klaassen in de basis aan het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Steven Berghuis krijgt de voorkeur boven 'Mister 1-0'. Edson Álvarez keert weer terug in de basis.

Klaassen kende een uitstekende interlandperiode bij het Nederlands elftal, maar bij Ajax is hij zijn basisplaats dit seizoen nog niet zeker. Dat heeft alles te maken met de goede start van Berghuis in Amsterdam, die de positie van Klaassen tijdens diens blessure succesvol overnam. Op het middenveld keert ook Álvarez terug, dit gaat ten koste van Mohammed Kudus. De Ghanees zit op de bank.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft ook weer ruimte gemaakt voor Lisandro Martínez, die tegen sc Heerenveen ontbrak vanwege interlandverplichtingen. Perr Schuurs verhuist hierdoor naar de bank. Ook Antony is terug van de nationale ploeg van Brazilië en staat in de basis van Ajax.

Ajax en Dortmund zijn allebei nog foutloos in deze editie van de Champions League. Er wordt om 21.00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!