Nieuws

Hofland trots na overwinning: 'Geen kans tegen PSV? Daar sta ik echt anders in'

Hofland trots na overwinning: 'Geen kans tegen PSV? Daar sta ik echt anders in'

24-04-2022 15:37

Kevin Hofland is te spreken over zijn ploeg na de krappe, verrassende overwinning van Willem II op Vitesse. De oefenmeester zag dat de Tilburgers verdedigend weinig weggaven na de vroege openingstreffer en heeft nog alle geloof in lijfsbehoud. 

Hofland verscheen voor de camera van het Brabants Dagblad en spreekt van een verdiende overwinning. "En dan hebben we zelf ook nog twee buitenspelmomenten. Als we de bal eerder spelen, maak je daar misschien de 2-0 en de 3-0 uit. Verder is het logisch dat je tegen een ploeg als Vitesse achteruit gedrukt wordt, maar grote kansen hebben ze niet uitgespeeld", beweert de trainer. 

Willem II kon de overwinning goed gebruiken, aangezien PSV in de volgende speelronde wacht. Hofland heeft alle geloof in een resultaat. "Dat vind ik altijd zoiets aparts. Dat mensen bij voorbaat zeggen dat kleine clubs geen kans zouden hebben tegen clus als PSV. PSV heeft goede spelers, maar raakt ook vermoeid."

De sfeeractie van de Willem II-supporters voor het duel doet Hofland veel. "Een vol stadion. En dan die enorme sfeer-actie toen we met de spelersbus aankwamen. Dat vind ik zo mooi. Je doet het samen. Ik heb gezegd dat als dit je niks doet als speler om extra energie te krijgen, dan weet ik het ook niet meer", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!