Nieuws

Italiaanse media loven Dumfries: 'De meester van de rechtervleugel bij Inter'

Italiaanse media loven Dumfries: 'De meester van de rechtervleugel bij Inter'

24-04-2022 14:56 Laatste update: 14:57

Denzel Dumfries beleeft een sterk debuutseizoen bij Internazionale en was in de kraker tegen AS Roma van grote waarde met de openingstreffer. De Italiaanse kranten zien ook dat de rechtervleugelverdediger in zijn element is bij de Nerazzurri en prijzen de Nederlander voor zijn sterke wedstrijd.

Uiteindelijk won Inter met 3-1 van het Roma van Mourinho, waardoor de ploeg van Dumfries en Stefan de Vrij weer de koppositie heeft overgenomen in Italië. De openingstreffer van Dumfries kan op veel complimenten rekenen. 'Negen aanrakingen van zeven betrokken spelers. In veertien seconden van de Inter-doelman naar het Roma-doel', schrijft La Repubblica. "De 1-0 van Dumfries tegen Roma was de prachtige apotheose van het spel dat trainer Simone Inzaghi wil zien.'

La Stampa wijdt ook woorden aan de mooie treffer van de Nederlander. 'Het was een dodelijke uitbraak, die werd geregisseerd door Hakan Calhanoglu en bekrachtigd door Dumfries. La Gazetta dello Sport zag dat de openingstreffer de thuisploeg beter liet spelen. 'Het duel ging sinds de goal van Dumfries constant crescendo. Het publiek in San Siro begeleidde constant de troepen van Inzaghi.'

'De goal in de heenwedstrijd bevrijdde hem, en sindsdien is hij de meesteer van de rechtervleugel van de Nerazzurri', schrijft de Italiaanse tak van Goal.com. Dumfries is uitgegroeid tot vaste basisspeler bij de Nerazzurri. Na de treffer scandeerden 70.000 fans de naam van de Nederlander. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!