Breaking news

Willem II overleeft Arnhemse artillerie en geeft rode lantaarn terug aan Sparta

Willem II overleeft Arnhemse artillerie en geeft rode lantaarn terug aan Sparta

24-04-2022 14:11 Laatste update: 14:15

Willem II heeft zondagmiddag gestunt door met 1-0 van Vitesse te winnen. Een vroege treffer van Jizz Hornkamp was genoeg om de drie punten in Tilburg te houden. Door de overwinning is Willem II laatste af en is Sparta Rotterdam weer de hekkensluiter van de Eredivisie

Willem II begon de wedstrijd als de underdog, maar de sfeer zat er goed in in Tilburg. Na vier minuten had de thuisploeg al reden tot juichen: Jizz Hornkamp nam de bal knap mee en schoot vastberaden binnen. Willem II begon de wedstrijd als hekkensluiter van de Eredivisie en daarom was de voorsprong verrassend te noemen. 

Vitesse probeerde het overwicht te krijgen in de wedstrijd, maar ook na de openingsfase weerden de Tilburgers zich kranig. Beide ploegen kregen in de eerste helft meerdere kansen. Aan de kant van Vitesse hadden Loïs Openda en Riechedly Bazoer de grootste mogelijkheden, terwijl de thuisploeg met Max Svensson de beste kans kreeg de score te verdubbelen. Een zoekend Vitesse vond geen gaatje tegen Willem II, waardoor de ruststand ook 1-0 bleef.

In het tweede bedrijf ging het wedstrijdbeeld op dezelfde voet verder. Willem II speelde zeker niet slecht, maar was wel de mindere en probeerde met man en macht Vitesse tegen te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde, sloeg de vermoeidheid toe bij de Tilburgers en dat was ook te zien in het spel van de hekkensluiter. Er werden veel slordige fouten gemaakt in de slotfase van het duel. Openda had in de slotfase nog een goede kans op de gelijkmaker, maar Timon Wellenreuther bracht attent redding.

Door de verrassende overwinning blijft het spannend in de onderste regionen van de Eredivisie en verlaat Willem II de laatste plaats. De Tilburgers geven de rode lantaarn weer door aan Sparta Rotterdam, maar zit zelf nog wel in de directe degradatiezone. Vitesse blijft op de zesde plaats steken, maar loopt wel het risico dat FC Utrecht die positie overneemt als het van Feyenoord weet te winnen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!