Nieuws

Schreuder start met Lang in Play-Off 1: 'Een hele lastige keuze, maar de goede'

Schreuder start met Lang in Play-Off 1: 'Een hele lastige keuze, maar de goede'

24-04-2022 13:36 Laatste update: 15:30

Club Brugge speelt zondagmiddag de eerste play-offwedstrijd tegen Royal Antwerp FC voor de Belgische landstitel. Trainer Alfred Schreuder kiest Noa Lang boven Sargis Adamyan voor het belangrijke duel. 

Schreuder blikt vooruit op de wedstrijd met Eleven Sports. "We hebben nog een oefenwedstrijd gespeeld om in het ritme te blijjven. Vandaag wordt het wel anders, Antwerp zal zich aan ons aanpassen." Brugge won de afgelopen acht competitiewedstrijden op rij en hoopt die goede lijn door te kunnen trekken.

Lang krijgt een basisplaats in het belangrijke duel. "Dat was een hele lastige keuze. Dat geldt voor Adamyan en Balanta. Ik kies nu voor Charles en Noa en dat zal een goede keuze zijn", verzekert de trainer die in verband wordt gebracht met een overstap naar Ajax.

In België werkt de competitie iets anders: na de reguliere competitieronden worden de beste vier clubs in een play-offpoule geplaatst. De competitiepunten worden gehalveerd en de vier ploegen werken duels tegen elkaar af. De ploeg die aan het einde met de meeste punten staat, wint de Belgische landstitel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!