Nieuws

Jans dolt met Van Wolfswinkel na winst: 'Meestal scoren we binnen twintig minuten'

Jans dolt met Van Wolfswinkel na winst: 'Meestal scoren we binnen twintig minuten'

24-04-2022 13:06

Ron Jans is tevreden met het optreden van zijn ploeg op zaterdag. FC Twente deed wederom goede zaken en zette Sparta Rotterdam met 2-0 aan de kant. De Tukkers speelden niet een zinderende wedstrijd, maar speelden degelijk genoeg om de punten in het eigen stadion te houden. 

Jans is te spreken over zijn ploeg na de overwinning, waardoor de derde plek nog altijd binnen handbereik ligt. "Het was een terechte overwinning", zegt Jans tegenover RTV Oost. "Ik vond ons niet eens zo geweldig spelen, maar het was goed genoeg om een heel regelmatige 2-0 overwinning te boeken."

De trainer van FC Twente wist dat Sparta zich in zou graven en hoopte op een snelle openingstreffer van zijn ploeg. Uiteindelijk maakte Ricky van Wolfswinkel na ruim twintig minuten de 1-0. "Dit was een heel goede aanval. Wat daarbij wel mooi is, is dat we heel vaak binnen de eerste twintig minuten al scoren. En Ricky heeft nu sorry gezegd, aangezien het daar net buiten was", lacht Jans. 

Door de overwinning staat Twente nu met 61 punten gelijk aan Feyenoord, maar de Rotterdammers spelen zondag nog de wedstrijd tegen FC Utrecht. De Tukkers hebben nog vier wedstrijden de tijd om de vierde plaats in handen te houden en eventueel Feyenoord in te halen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!