Inter walst over Roma heen en pakt koppositie over, hoofdrol 'spits' Dumfries

23-04-2022 19:53

Internazionale heeft zaterdagavond de koppositie weer overgenomen van stadsgenoot AC Milan. De Nerazzurri waren in eigen huis veel te sterk voor het AS Roma van José Mourinho, dat op een 3-1 nederlaag werd getrakteerd. Het hoogtepunt van de avond was de openingstreffer van Denzel Dumfries.

Dumfries trad samen met Stefan de Vrij aan voor de thuisploeg, terwijl Rick Karsdorp bij de bezoekers in de basis stond. Na dertig minuten brak Dumfries de ban met een absolute spitsengoal. Hakan Çalhanoğlu stuurde de Nederlander, die op het laatste moment buitenspel ophief, op heerlijke wijze weg. Dumfries had alle tijd en schoof de bal tussen de benen van doelman Rui Patricío. Vijf minuten voor rust verdubbelde Marcelo Brozovic de score na een heerlijke actie en leek Inter uit te gaan lopen.

De ruststand was 2-0, waardoor er in het tweede bedrijf nog kansen lagen voor Roma. Het duurde echter slechts zeven minuten voordat Lautaro Martínez de thuisploeg op 3-0 zette. Na de derde treffer wisten beide ploegen dat de wedstrijd gespeeld was en voerden beide trainers wissels door om blessures te voorkomen.Henrikh Mkhitaryan redde nog enigszins de eer voor Roma met de 3-1, maar verder kwamen de bezoekers niet. De Armeen schoot fantastisch binnen na een heerlijk overstapje van Karsdorp.

Door de overwinning staat Inter weer eerste in de Serie A en is de voorsprong op concurrent AC Milan één punt. Roma blijft op de vijfde plaats staan en heeft achtervolger Fiorentina met twee punten achterstand in de nek.