Nieuws

Perez ziet noodzaak voor andere penaltynemer bij Ajax: 'Elk punt telt nu'

Perez ziet noodzaak voor andere penaltynemer bij Ajax: 'Elk punt telt nu'

23 april - 19:25
0

Kenneth Perez is van mening dat Dusan Tadic niet meer de eerste penaltynemer bij Ajax moet zijn. De Serviër schoot in het uitduel met NEC Nijmegen (0-1) te zacht in en zijn misser kostte Ajax bijna twee dure punten. 

Tadic erkende zelf voor de camera's dat de strafschop onvoldoende was. "Die penalty moet ik maken, dan wordt het makkelijker voor ons om te voetballen", stelt de Serviër tegenover ESPN. "Maar hij was niet goed ingeschoten." Op de vraag of iemand anders de strafschoppen moet gaat nemen, liet Tadic het antwoord in het midden. "Dat moeten we bekijken. Het belangrijkste is dat we scoren. Ik wil verantwoordelijk zijn, maar het is geen probleem voor mij."

Volgens Perez heeft Tadic inmiddels een te laag moyenne om de strafschoppen te blijven nemen. Voorheen schoot de Serviër vrijwel altijd raak, maar inmiddels gingen drie van de laatste zes strafschoppen mis. " Ik denk dat een trainer bij deze spelers niet hoeft in te grijpen. Maar ik vind dat hij hem niet meer kan nemen. Drie mis van de laatste zes is wel heel veel. Dat is echt bedroevend. Het zou heel sterk zijn van hem om hem aan Haller te geven."

De bal van Tadic verdween prima in de hoek, maar had onvoldoende snelheid om het doelman Mattijs Branderhorst lastig te maken, zag ook Perez. "Hij wordt goed gepakt, maar normaal schiet Tadic een penalty hard in. Nu bleef hij kijken naar de keeper, maar blijkbaar niet goed genoeg, want de keeper koos de juiste hoek. Als je er drie van de laatste zes gemist hebt, in deze fase, waarin elke goal en elk punt belangrijk is, ik denk dat je dan naar een ander moet gaan", besluit de Deense analist. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie