Huntelaar onderzoekt het trainersvak: 'Ik heb nog helemaal geen trainerspapieren'

Huntelaar onderzoekt het trainersvak: 'Ik heb nog helemaal geen trainerspapieren'

19 oktober - 15:39
Eredivisie 0 Reacties

Klaas-Jan Huntelaar gaat, nu hij als profvoetballer is gestopt, de komende tijd het trainersvak verkennen. De oud-spits is deze week begonnen met een snuffelstage bij Vitesse om te ontdekken of het trainersbestaan iets voor hem is. Naast zijn stage bij Vitesse zal hij ook andere clubs aandoen.

De komende weken is Huntelaar te vinden op het trainingsveld van de Onder 21 van Vitesse. Hier zal hij samen met hoofdtrainer Nicky Hofs de talenten van de Arnhemmers gaan trainen. "Ik kijk de komende tijd of het trainersvak mij bevalt", vertelt Huntelaar in gesprek met De Gelderlander. "Maar ik geef me ook op voor de cursus. Ik begin onderaan. Ik heb nog helemaal geen trainerspapieren."

De voormalige topspits heeft genoten van de eerste training die hij dinsdagmiddag gaf. "Dit was leuk. Ik loop hier een paar dagen in de week mee en ik ga ook bij andere clubs kijken", vertelt Huntelaar. "Voorlopig is dat alvast Go Ahead Eagles. Dat heb ik met Paul Bosvelt (technisch directeur bij Go Ahead, red.) geregeld. Zo krijg ik meer indrukken. Wellicht volgt nog meer."

Hoewel Huntelaar jarenlang een succesvolle carrière heeft gehad als spits, wil hij geen spitsentrainer worden. "Het is de bedoeling om zelfstandig trainer te worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie