Jesus scoort vier keer voor City, degradatiezorgen Norwich en Krul nemen toe

23-04-2022 17:49 Laatste update: 17:53

Manchester City heeft zaterdagavond korte metten gemaakt met Watford FC. De bezoekers leken het even spannend te maken in de eerste helft, maar werden uiteindelijk eenvoudig aan de kant gezet door de Engelse koploper. Norwich City nam het op tegen Newcastle United, maar was niet opgewassen tegen de middenmotor van de Premier League

Manchester City - Watford FC 5-1
Het blijft onvermeend spannend in de bovenste regionen van de Premier League, maar the Citizens leken zaterdag weinig last te hebben van die druk. Na vier minuten was het Gabriel Jesus die eenvoudig kon binnentikken. Twintig minuten later gaf Kevin de Bruyne met een heerlijke assist een niet te missen kans aan Jesus, die de voorzet benutte. De wedstrijd leek al gespeeld, maar uit het niets zorgde Hassane Kamara voor de aansluitingstreffer. Tien minuten voor rust volleerde Rodri echter waanzinnig binnen en was de marge weer twee.

In het tweede bedrijf liep City geen verdere kleerscheuren op. De koploper van de Premier League was de betere ploeg en liep door toedoen van Jesus verder uit. De Braziliaanse aanvaller tekende vroeg in de tweede helft voor zijn derde en vierde treffer en bepaalde de eindstand op 5-1. Door de overwinning is City tijdelijk vier punten verwijderd van aanjager Liverpool, dat zondag om 17.30 uur de stadsderby tegen Everton speelt.

Norwich City - Newcastle United 0-3
Newcastle United had weinig moeite met Norwich City op de zaterdag. Na twee treffers van Joelinton was de wedstrijd eigenlijk al beslist, aangezien Norwich maar weinig wist te brengen in de thuiswedstrijd. Na een foute inspeelbal van doelman Tim Krul werd de 0-3 ook een fout na een heerlijke lob van Bruno Guimarães.

Na de 0-3 geloofde beide ploegen het wel en werd de wedstrijd uitgespeeld. Newcastle bezet door de overwinning de negende plaats en doet het dit seizoen naar behoren in de Premier League. Voor Norwich nemen de degradatiezorgen toe en blijft de rode lantaarn nog even bij de ploeg van Krul. Newcastle was in het begin van het seizoen nog stijf onderaan te vinden in de Premier League, maar Eddie Howe heeft tot nu toe met zijn ploeg een fantastische tweede seizoenshelft neergezet.