Nieuws

De Jong had mening over ploeggenoot: Vond hem irritant toen ik tegen hem speelde

De Jong had mening over ploeggenoot: "Vond hem irritant toen ik tegen hem speelde"

23-04-2022 16:22

Luuk de Jong kan zich prima schikken in zijn rol bij FC Barcelona. De spits staat bekend om zijn korte invalbeurten, waarin hij zich vaak profileert als supersub. Met deze korte invalbeurten kan de spits prima leven.

De Jong hielp Barcelona hoogstpersoonlijk aan tien punten, maar toch houdt Xavi hem op de bank. "Ik weet wat mijn rol is hier: iets forceren in wedstrijden als het moet", zegt hij in gesprek met de NOS. De Nederlander kan wel wennen aan het Spaanse leven. "De jongens zijn van begin af aan heel relaxed, ook al zijn het grote spelers."

"Ook zo'n Busquets", noemt De Jong een voorbeeld. "Toen ik eerst tegen hem speelde, dacht ik: wat een irritante speler. Maar toen ik hier kwam, dacht ik: dat is echt een heel goede gast, een topaanvoerder."

Nadat Ronald Koeman op straat werd gezet, leek het einde verhaal voor De Jong bij Barcelona. De spits zelf kijkt hier toch anders tegenaan. "Ik had altijd in mijn hoofd: ik ga het seizoen afmaken bij Barcelona. Ik was natuurlijk net een paar maanden ervoor verhuisd naar Barcelona, bij een van de grootste clubs van de wereld, wie weet wat jouw inbreng daarin kan zijn. Gelukkig heb ik de keuze gemaakt om te blijven en te blijven knokken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!