Nieuws

SPORT: Ten Hag stelt reünie met Frenkie de Jong bij United als 'topprioriteit'

SPORT: Ten Hag stelt reünie met Frenkie de Jong bij United als 'topprioriteit'

23-04-2022 11:06 Laatste update: 11:08

De aanstelling van Erik ten Hag bij Manchester United is ook in Spanje niet onopgemerkt gebleven. Frenkie de Jong zou de overstap moeten maken naar Old Trafford, weet Diario SPORT.

United zou de hand van de knip willen halen om Ten Hag van een goede selectie te kunnen voorzien. De huidige Ajax-trainer zou in De Jong een 'topprioriteit' zien, en hoopt na de succesvolle periode in Amsterdam opnieuw met hem samen te kunnen werken. Barça is niet van plan om zomaar mee te werken aan een vertrek van de Nederlandse spelmaker, die nog tot de zomer van 2026 onder contract staat in Camp Nou.

De ploeg van Xavi Hernándeze is bezig aan een flinke transformatie, waar De Jong een belangrijke rol in speelt. De Nederlander zit op zijn plek in Catalonië, en houdt zich op de achtergrond over een mogelijke transfer. United heeft nog geen belletje naar Camp Nou gedaan, benadrukt SPORT.

Dat Barcelona er op financieel gebied niet zo warmpjes bij zit, is bekend. Een verkoop van de Nederlandse dribbelkoning zou er wellicht bij aan kunnen dragen om van Barça weer een financieel gezonde club te maken. Mocht United met een flinke zak geld over de brug willen komen, schakelen de Catalenen mogelijk door naar Valencia-middenvelder Carlos Soler. De Spanjaard loopt in 2023 uit zijn contract en is niet van plan om langer in het Estadio Mestalla te verblijven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!