NEC moet Goffertstadion sluiten: zoektocht naar externe locatie loopt

NEC moet Goffertstadion sluiten: zoektocht naar externe locatie loopt

19 oktober - 14:44 Laatste update: 14:47
Eredivisie 0 Reacties

De thuiswedstrijden van NEC zullen voorlopig niet in het Goffertstadion worden afgewerkt. Het besluit is genomen naar aanleiding van het instorten van een deel van de tribune tijdens de Gelderse Derby tegen Vitesse afgelopen zondag.

Dat maakt NEC dinsdag bekend via de officiële kanalen. De omgevingsdient ODRN heeft samen met de gemeente Nijmegen, dat eigenaar van het stadion is, de beslissing genomen om tijdelijk uit te wijken. Het hoofdgebouw, dat bestaat uit receptie, kantoren en horeca, blijft wel open.

NEC-woordvoerder Nick van der Cammen laat in een verklaring weten het besluit te snappen, aangezien veiligheid te allen tijde vooropstaat. "We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten. Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn."

Momenteel zijn de gesprekken tussen NEC, de KNVB en andere clubs al in volle gang, gezien NEC al voorbereid was op dit scenario. Een tijdelijke locatie voor de thuiswedstrijden van de Nijmegaren is nog niet gevonden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie