Nieuws

Halilhodzic gooit opnieuw deur dicht voor Ziyech en Mazraoui: 'Gesloten boek'

Halilhodzic gooit opnieuw deur dicht voor Ziyech en Mazraoui: 'Gesloten boek'

22-04-2022 20:25

Vahid Halilhodzic heeft opnieuw van zich laten horen over de mogelijke terugkeer van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui bij het Marokkaanse nationale elftal. De bondscoach weigert de twee spelers te selecteren voor het WK in Qatar. 

Daarmee lijkt de maandenlange soap voor nu tot een einde te komen. Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zei onlangs nog dat de deur openstond voor Ziyech en Mazraoui, maar Halilhodzic wil daar niets van weten. "Het boek is gesloten", zegt de bondscoach tegenover het Kroatische Nova TV

Ziyech en Mazraoui hadden eerder al bedankt voor een eventuele terugkeer bij het nationale elftal. "Spelers die weigeren te trainen, te spelen en blessures te faken, dat is voor mij een afgerond verhaal. Het nationale elftal is niet van de spelers, maar van het hele volk", sprak Halilhodzic stellig. 

Beide spelers lieten dit jaar op sociale media weten zich beetgenomen te voelen door de woorden en daden van de bondscoach. Vooral Ziyech noemde Halilhodzic meermaals een 'leugenaar' en weigerde in gesprek te gaan. "Als iemand zich zo gedraagt, is voor mij dit verhaal voorbij en praat ik er niet meer over. Ik heb mijn beslissing genomen", besluit de bondscoach. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!