Nieuws

De Ligt fit verklaard door Allegri voor CL-duel: 'Matthijs zal spelen'

De Ligt fit verklaard door Allegri voor CL-duel: 'Matthijs zal spelen'

19-10-2021 14:33 Laatste update: 14:36

Matthijs de Ligt staat aan de vooravond van zijn rentree voor Juventus. Massimiliano Allegri stelt dat de Nederlandse verdediger fit is voor de Champions League-wedstrijd in Rusland tegen Zenit St. Petersburg.

Afgelopen weekend moest De Ligt de Serie A-kraker tegen AS Roma verstek laten gaan door een hamstringblessure. Inmiddels zijn de problemen verholpen, weet ook Allegri. "Matthijs is helemaal hersteld. Hij zal gaan spelen", liet de Juventus-coach weten op het persmoment richting het Champions League-duel. Tijdens de training van dinsdag stond De Ligt ook 'gewoon' op het veld bij De Oude Dame.

Paolo Dybala is niet van de partij tegen Zenit. De Argentijn kampt nog met een blessure, al is de kans groot dat hij voor de titanenstrijd tegen Inter aanstaande zondag fit is. Álvaro Morata en Arthur Melo keren wel terug in de selectie na blessureleed. 

Juventus heeft nog altijd de volle buit in de Champions League. De eerste twee duels werden achtereenvolgens met 0-3 en 1-0 gewonnen van respectievelijk Malmö FF en Chelsea. Als De Ligt en co. de uitwedstrijd tegen Zenit ook weten om te zetten in een zege, is overwintering in de Champions League binnen handbereik. Zenit en Juventus trappen woensdagavond om 21:00 Nederlandse tijd af in de Gazprom Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!