Nieuws

Van Gaal's voorspelling komt uit: directeur voetbalontwikkeling van de KNVB stopt

Van Gaal's voorspelling komt uit: directeur voetbalontwikkeling van de KNVB stopt

22-04-2022 15:26

Directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB, Marcel Lucassen, legt per 1 mei zijn takenpakket neer. Onlangs versprak bondscoach Louis van Gaal zich op een persconferentie en verklapte hij dat de wegen van de beleidsbepaler en de voetbalbond zouden scheiden.

Het definitieve vertrek komt niet als een verrassing. "Tot mijn verbazing lees ik op al die mediakanalen dat hij ontslagen wordt", sprak Van Gaal eerder al zijn mond voorbij. "Ik vind dat vreemd. Waarschijnlijk mag ik dit ook weer niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk, maar ik vind het vreemd." Direct na de uitspraken kwam er een reactie van de voetbalbond, waarin zij het nieuws ontkrachtten.

Het nieuws wordt gebracht door de KNVB. "De afspraak was dat we richting het einde van mijn eerste jaar bij de KNVB zouden bespreken of ik me vervolgens voor meerdere jaren in deze functie wilde vastleggen", reageert Lucassen via de officiële kanalen. Aan de samenwerking komt dus amper een jaar na zijn aantreden al een einde.

Hij blijkt zich toch niet geheel te kunnen vinden in zijn rol als directeur. "Mijn visie op de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal is niet veranderd. Het liefst ben ik iedere dag met puur voetbaltechnische zaken bezig. Bij deze directiefunctie horen ook veel organisatie brede vraagstukken. Voetbalinhoud is echter voor mij waar ik mijn aandacht en energie in wil steken. In de toekomst zal dat gegeven dus mijn keuze bepalen", verklaart hij.

De ontwikkeling van nationale jeugdteams, de KNVB Academie, het jeugdtopvoetbal en het breedtevoetbal valt onder de verantwoordelijkheden van de directeur voetbalontwikkeling. In het verleden was Lucassen onder meer werkzaam bij Arsenal, TSG Hoffenheim en de Duitse voetbalbond (DfB).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!