Ajax met Klaassen óf Berghuis tegen Dortmund: 'Een keuze voor voetbal'

Ajax met Klaassen óf Berghuis tegen Dortmund: 'Een keuze voor voetbal'

19 oktober - 14:05 Laatste update: 14:07
Champions League 0 Reacties

Steven Berghuis kan tegen Borussia Dortmund zomaar eens aan de aftrap verschijnen. Waar meerdere media dinsdagochtend meldden dat Davy Klaassen op 'tien' staat in het Champions League-duel, denkt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf dat Berghuis mag beginnen.

"Wat mij verbaast: ik zie allerlei opstellingen voorbij komen en overal wordt ervan uitgegaan dat Klaassen speelt", zegt Verweij in de pocast Kick-Off van De Telegraaf. "Het zou mij niet verbazen als Berghuis speelt. Sterker nog: ik denk dat je tegen een Duitse opponent voor de creativiteit van Berghuis móét kiezen", reageert hij.

Volgens de clubwatcher heeft Berghuis door zijn sterke Champions League-optredens tegen Sporting CP en Besiktas ook een stukje krediet opgebouwd in grote wedstrijden. "Dus ik zou hem niet zonder meer laten vallen. Ik denk ook dat het een heel moeilijke keuze is voor Ten Hag. En het zou mij niet verbazen als hij gewoon voor Berghuis kiest", besluit hij zijn betoog. Valentijn Driessen, die ook zijn woordje doet in de podcast, nuanceert de keuze die Ten Hag op zijn bord heeft. "Met Berghuis kies je voor het voetbal en wat minder zekerheid."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie