Nieuws

FC Groningen doet opnieuw zaken met Ajax: transfervrije verdediger vastgelegd

FC Groningen doet opnieuw zaken met Ajax: transfervrije verdediger vastgelegd

22-04-2022 15:04

Net zoals vorig seizoen kiest een talent uit de jeugdopleiding van Ajax voor een vervolg van zijn carrière bij FC Groningen. Nordin Musampa gaat na afloop van dit seizoen zijn geluk beproeven bij de Trots van het Noorden.

De jonge verdediger zet zijn krabbel onder een contract tot medio 2025. Daarnaast is er een optie voor nog een seizoen in de verbintenis opgenomen. Afgelopen seizoen koos Neraysho Kasanwirjo al voor een transfervrij vertrek naar FC Groningen en groeide al snel uit tot onbetwiste basisspeler in Noord-Nederland.

Op eenzelfde ontwikkeling als Kasanwirjo hopen de Groningers. "Nordin is op het eerste oog wellicht een wat minder opvallende speler", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op zijn nieuwste aanwinst. "Maar als je onder de radar kijkt en hem intensief analyseert, zie je heel veel goede dingen: hij is positioneel sterk, rustig aan de bal en heeft een goed voetballend vermogen."

Fledderus geeft aan 'benieuwd te zijn' naar de ontwikkeling die Musampa gaat doormaken. "Wij hebben daar goede verwachtingen van. Hopelijk kan hij snel aanhaken op Eredivisie-niveau en de concurrentie aangaan binnen de eerste selectie van FC Groningen. De potentie daarvoor heeft hij zeker", besluit de beleidsbepaler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!