'Xavi Simons wil terug naar FC Barcelona: Raiola vangt bot in Catalonië'

'Xavi Simons wil terug naar FC Barcelona: Raiola vangt bot in Catalonië'

Xavi Simons wil graag terugkeren bij FC Barcelona, weet de doorgaans betrouwbare Spaanse journalist Adrián Sánchez van 8tv. De achttienjarige middenvelder van Paris Saint-Germain heeft dit verzoek ingediend bij zijn zaakwaarnemer Mino Raiola, maar de Catalanen wuiven het voorstel weg.

Tussen 2010 en 2019 speelde Simons in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar hij raakte overtuigd van de plannen van Paris Saint-Germain. Toch is de kans op speelminuten gering in het eerste elftal, terwijl hij in Catalonië generatiegenoten als Pedri, Gavi en Ansu Fati doorbreken. Raiola heeft de opties voor de Nederlander onderzocht, maar lijkt mis te grijpen bij FC Barcelona ondanks zijn goede verstandhouding met president Joan Laporta.

Volgens Sánchez is het bestuur van de Spaanse grootmacht niet overtuigd geraakt. Daarbij komt kijken dat Barcelona niet vergeten is hoe een van hun grootste talenten La Masía twee jaar geleden verliet voor een avontuur bij de Parijzenaren. Ook door het doorbreken van Nico González en Gavi en de pas achttienjarige Ballon d'Or-kanshebber Pedri ziet de club Simons niet direct als een versterking voor het eerste elftal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie