Nieuws

Schmidt geeft update over afwezigen: 'Voor hen zit het seizoen er op'

Schmidt geeft update over afwezigen: 'Voor hen zit het seizoen er op'

22-04-2022 11:29

De ziekenboeg bij de kersverse bekerwinnaar PSV is nog altijd overvol. Roger Schmidt geeft op de persconferentie in de aanloop naar het uitduel met SC Cambuur een update over de vele blessuregevallen bij de Eindhovenaren. Joey Veerman is in ieder geval wél van de partij.

Zaterdag trapt PSV om 21.00 uur af op bezoek in Leeuwarden en het is in ieder geval duidelijk dat Armando Obispo er dan niet bij is. "Voor Boscagli en Obispo zit het seizoen erop", zegt Schmidt op het persmoment. "Mwene kan misschien nog de laatste twee wedstrijden meedoen, dat moeten we bekijken. Van Madueke hopen we dat hij volgende week kan aansluiten. Vertessen heeft alleen nog een kleine kans om de laatste wedstrijd te halen."

Een update over de situatie van Ryan Thomas kwam er niet. Daarnaast moeten de Brabanders het stellen zonder Vinicíus: hij is geschort. De vele blessuregevallen achterin hoeven niet per se voor problemen te zorgen, denkt Schmidt. "We hebben achterin niet zo heel veel opties, maar de spelers die nu wel beschikbaar zijn doen het erg goed."

Hoofdblessure
Joey Veerman baarde na afloop van de gewonnen bekerfinale opzien door te stellen dat hij zich 'delen van de wedstrijd niet meer kon herinneren', nadat hij eerder in het duel hard in botsing was gekomen. Zijn hoofdblessure behoort tot de verleden tijd, verzekert de Duitse trainer. "We hebben alles gecheckt. De hoofdblessures krijgen de laatste jaren meer aandacht. We hebben nu, ook in het ziekenhuis, alles volgens de regels gedaan en het is geen probleem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!