Wedstrijdverslag

Barça overwint in Baskenland en doet goede zaken in de strijd om plek twee

Barça overwint in Baskenland en doet goede zaken in de strijd om plek twee

22-04-2022 08:33 Laatste update: 08:39

FC Barcelona heeft zich na de thuisnederlaag tegen Cadiz CF gerevancheerd tegen Real Sociedad. De Catalanen waren met 0-1 te sterk in Baskenland, door een vroeg doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang.

Op voorhand leek Barça een lastig duel tegemoet te gaan tegen de nummer zes van de Primera División, maar met Frenkie de Jong als enige Nederlander in de basis kwam het vroeg op voorsprong. In de elfde minuut gaf Ferran Torres een bekeken balletje op Aubameyang, die zoals wel vaker dit seizoen goed binnenkopte. De ploeg van trainer Xavi Hernandez leed aan scoringsdrang. Een schot van De Jong ging rakelings naast en een uithaal van Torres kustte de paal.

De schade bleef relatief beperkt voor de Basken, maar waren kort na de rust wel héél dicht bij de gelijkmaker. Alexander Isak, die is grootgebracht met de Eredivisiefles, raakte de bal flink verkeerd en zag zijn schot naast het doel belanden. Het was het startschot voor een opmars van Sociedad. Alexander Sörloth kwam meerdere keren in scoringspositie, maar stuitte meermaals op Marc-André ter Stegen.

De doelman had het op zijn Duitse heupen, en liet ondanks alle kritiek maar weer eens zien hoeveel waarde hij voor de Catalanen vertolkt. Ook was een uithaal van Adnan Januzaj hem niet te machtig, en gaf hij antwoord met een knappe reactie. Met invallers Sergiño Dest en Luuk de Jong wist Barcelona de 0-1 uiteindelijk over de streep te trekken. De overwinning van de Catalanen is een belangrijke in de strijd om de tweede plaats.

Barça heeft nu net als Sevilla 63 punten, maar de Andalusiërs speelden een wedstrijd meer. Een Champions League-ticket is wel zo goed als binnen, want de achterstand van nummer vijf Real Betis (57 punten) en nummer zes Sociedad (55 punten) is fors.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!