'Premier League-clubs spannen samen: streep door de rekening voor Newcastle'

'Premier League-clubs spannen samen: streep door de rekening voor Newcastle'

In elk geval een maand lang mogen clubs uit de Premier League geen sponsordeals sluiten met partijen die banden hebben met de eigenaren van de club. Voor het net overgenomen Newcastle United is dit een fikse tegenvaller.

Een flink aantal clubs uit de hoogste Engelse divisie vreesden dat The Magpies de Financial Fair Play-regels zouden overschrijden en omzeilen door lucratieve sponsordeals af te sluiten met Saoedische staatsbedrijven. In dat geval zou Newcastle United in de winterse transferperiode meer geld uit kunnen geven dan toegestaan. Dit is tegen het zere been van de competitiegenoten van de Noord-Engelse club, weet Voetbal International.

Na het weekend werd er een spoedvergadering ingepland waar alle Premier League-clubs bij betrokken waren. Achttien van de twintig clubs stemde voor een tijdelijke blokkering van sponsordeals met bedrijven waar een link te vinden is met de clubeigenaren. Volgens de verwachting stemde Newcastle United tegen. Manchester City weigerde te stemmen, omdat de club vraagtekens plaatste bij de legaliteit van dit akkoord.

Newcastle United is in handen van een steenrijk Saoedisch investeringsfonds, dat een waarde vertegenwoordigd van 367 miljard euro. De plannen om de selectie deze winter te versterken door astronomische bedragen uit te geven, wordt voorlopig op een lager pitje gezet. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie