Nieuws

Slecht nieuws voor Feyenoord: vierde UEFA-boete van dit seizoen valt op de mat

Slecht nieuws voor Feyenoord: vierde UEFA-boete van dit seizoen valt op de mat

19-10-2021 12:44

Feyenoord heeft voor de vierde keer dit seizoen een boete gekregen van de UEFA. De 'Control, Ethics and Disciplinary body' van de Europese voetbalbond heeft een rekening van bijna 55.000 euro naar Rotterdam-Zuid gestuurd.

Feyenoord krijgt die boete voor het gooien van voorwerpen, het afsteken van vuurwerken en het blokkeren van de trappen tijdens de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag op donderdag 30 september. Dat valt te lezen op de website van de Stadionclub. Het totaalbedrag komt uit op 54.875 euro.

Het is niet de eerste keer dat de Rotterdammers een forse boete moeten aftikken aan de UEFA. Eerder dit seizoen kreeg de club drie keer binnen drie weken een boete binnen. Dat ging om de wedstrijden in de voorronde van de Conference League, waar ook strafbare feiten waren geconstateerd.

Feyenoord schrijft dat het totaalbedrag van alle boetes over Europese thuiswedstrijden van dit seizoen nu 124.125 euro bedraagt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!