Nieuws

ESPN ziet WK-kansen voor Maduro: 'Ik zou het wel geweldig vinden'

ESPN ziet WK-kansen voor Maduro: 'Ik zou het wel geweldig vinden'

21-04-2022 08:36 Laatste update: 08:39

Hedwiges Maduro heeft wel oren naar een avontuur als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Henk Fraser heeft kenbaar gemaakt dat hij niet mee zal gaan naar het WK in Qatar, omdat hij volgend seizoen aan de slag zal gaan bij FC Utrecht. Hierdoor is de KNVB op zoek naar een nieuwe assistent voor Van Gaal.

"Assistent bij Oranje? Daar zou ik zeker over nadenken natuurlijk", zegt Maduro bij Voetbalpraat van ESPN. "Wie wil er nou geen WK meemaken? Eigenlijk hoef ik daar niet over na te denken. Of het logisch zou zijn? Dat weet ik niet, ik weet niet wat hij (Van Gaal, red.) zoekt", vervolgt hij.

"Henk Fraser is natuurlijk weggegaan en je kunt mij absoluut niet vergelijken met iemand als Fraser. Ik ben jong ik moet nog heel veel leren. In het verleden heeft de KNVB daar wel altijd voor gekozen, een jonge trainer als tweede of derde assistent. Ik zou het wel geweldig vinden."

Collega Marciano Vink is positief gestemd over deze optie en is van mening dat het goed uit zou kunnen pakken. "Buiten het feit dat hij dicht bij de jongens staat, heeft hij de Onder 21 van Almere City onder zij hoede, dus hij weet precies wat er leeft. Ze spelen ook nog eens fantastisch, dus wat dat betreft.. Dat er zoveel interesse in hem was, zegt voor mij genoeg. Ik zou het een goede stap vinden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!