Nieuws

'Keuzestress voor Gutiérrez: in Eindhoven blijven of mee met Schmidt?'

'Keuzestress voor Gutiérrez: in Eindhoven blijven of mee met Schmidt?'

21-04-2022 08:20

Erick Gutiérrez heeft zich afgelopen weken in de kijker gespeeld bij Fulham en Benfica, zo meldt Voetbal International. PSV hoopt de Mexicaanse middenvelder langer in Eindhoven te kunnen houden.

PSV kan gaan cashen voor Gutiérrez. De 26-jarige Mexicaan kon een lange tijd niet rekenen op een basisplek in het Philips Stadion, maar trainer Roger Schmidt heeft hem dit seizoen het vertrouwen gegeven. Hij heeft het naar behoren gedaan op het middenveld en nam in de bekerfinale tegen Ajax nog de 1-1 voor zijn rekening. Zijn goede prestaties zijn niet onopgevallen gebleven, waardoor hij kan rekenen op interesse uit het buitenland.

Naar verluidt wil PSV Gutiérrez niet van de hand doen, maar de Mexicaan heeft nog geen aanbieding gekregen om zijn contract te verlengen. De middenvelder ligt tot medio 2023 vast in Eindhoven. De trainer die hem het vertrouwen gaf, wil Gutiérrez graag mee naar Benfica nemen. Schmidt zal nog even moeten wachten, want de Mexicaan heeft zijn keuze nog niet gemaakt.

PSV nam Gutiérrez in 2018 over van CF Pachuca voor acht miljoen. De eerste jaren had hij moeite om zijn plek in de basiself van de Eindhovenaren te veroveren, maar het is hem uiteindelijk toch gelukt. De Mexicaan kwam dit Eredivisie-seizoen al twintig keer in actie voor PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s